Rolls-royce Silver spur - Limousine 36-inch stretch -


sinds 10-12-2020 17:06:00

  • Grote foto rolls royce silver spur limousine 36 inch stretch auto rolls royce
  • Grote foto rolls royce silver spur limousine 36 inch stretch auto rolls royce
  • Grote foto rolls royce silver spur limousine 36 inch stretch auto rolls royce
  • Grote foto rolls royce silver spur limousine 36 inch stretch auto rolls royce
  • Grote foto rolls royce silver spur limousine 36 inch stretch auto rolls royce
Grote foto rolls royce silver spur limousine 36 inch stretch auto rolls royce Grote foto rolls royce silver spur limousine 36 inch stretch auto rolls royce Grote foto rolls royce silver spur limousine 36 inch stretch auto rolls royce Grote foto rolls royce silver spur limousine 36 inch stretch auto rolls royce Grote foto rolls royce silver spur limousine 36 inch stretch auto rolls royce
prijs: Op aanvraag
Locatie : Goor  (Noord-Brabant)

Kenmerken

Bouwjaar : 1984
Aantal deuren : 4 deuren
Brandstof : Benzine
Kleur : Blauw
Model : Silver Spur
Carrosserie : Overige carrosserieën

Beschrijving

Algemene informatie
Carrosserievorm: Sedan
Modelreeks: jul 1981 - sep 1990
Technische informatie
Aantal cilinders: 8
Aandrijving: Achterwielaandrijving
Maten
Wielbasis: 316 cm
Gewichten
Ledig gewicht: 2.460 kg
Laadvermogen: 430 kg
GVW: 2.890 kg
Interieur
Interieurkleur: Beige
Aantal zitplaatsen: 4
Verzamelaar gezocht! Hierbij bieden we u een officiële Rolls-Royce Silver Spur limousine 36-inch stretch aan uit het jaar 1984. Hoewel men bij Rolls-Royce eerder altijd dacht dat een verlengde limousine versie van een Silver Shadow te duur zou worden, hebben ze in de tachtiger jaren toch het bedrijf Robert Jankel Design of Weybridge de opdracht gegeven om een limousine te bouwen van een Silver Spur. De 36-inch stretcht is met 36 inch (91.44 cm) verlengd waardoor de totale lengte uitkomt op 628 cm. Dit model is geproduceerd van 1982 tot 1987. In totaal zijn er van deze originele Rolls Royce fabrieksversie maar 37 exemplaren gemaakt, geen wonder dat de oplage zo gering was, want dit model werd alleen door staatshoofden en echte rijkaards besteld die een vermogen ($400.000,-) wilden neertellen voor dit statussymbool.
Kruipt u zelf achter het stuur of neemt u plaats op de achterbank en laat u uzelf rijden? Dat is natuurlijk elke keer de vraag. Zowel bestuurder als passagier genieten van licht beige leer, afgewerkt met hoogglans notenhout, iets wat we helaas nooit meer zien in moderne auto's. Op welke plek u ook zit, de stoelen zijn groot en zitten heerlijk, u zakt er een beetje in weg. Neemt u plaats achter het grote 2 spaakstuur dan wordt u van benodigde informatie voorzien door grote tellers en lampjes die rechtstreeks uit de jaren 80 komen. Wanneer u achterin plaats neemt op een van de 2 koningszetels bent u al helemaal terug in de jaren 80. Prominent in het midden staat een TV die zo veel ruimte nodig heeft dat het een glimlach op uw gezicht tovert. De separatieruit kan omhoog, via de intercom kunt u de chauffeur aansporen wat sneller te rijden omdat uw vrouw of maîtresse op uw wacht (of u op haar?). Deze limousine heeft een Europese eerste levering en is zeer hoogwaardig afgewerkt en volgepropt met alle opties uit zijn tijd.
Ook het exterieur neemt u direct terug naar de jaren 80. Mooi om te merken dat een eigenlijk wat simpel rechthoekig design toch zo aansprekend kan zijn. Het Royal Blue maakt deze limo koninklijk en steekt mooi af op het lichte beige leer dat je door de ramen heen goed kan zien. De punten worden op de i gezet met een hoop chroomwerk waarbij het pronkstuk wel de grote grille met de begeerde flying lady is.
Naar onze persoonlijke mening is rijden het leukste in deze limo. Wat zoeft deze auto ondanks zijn leeftijd stil en comfortabel. Eenmaal plaats genomen achter het grote stuur verlangt u naar een chauffeurspet en kunt u het niet laten om hardop te zeggen 'what's the destination Sir?' De 6,75 liter V8 levert voldoende vermogen, Rolls Royce noemde nooit hoeveel, maar de V8 heeft geen enkele moeite de lange koets voort te duwen. Bochten dient u wat ruimer te nemen door de lengte, maar dat is juist één van de dingen die het rijden in dit verzamelaars item extra bijzonder maakt. Achterin zitten en gereden worden is iets waar we stiekem allemaal van gedroomd hebben.
1 van de 37 modellen die er in totaal wereldwijd zijn gemaakt staat hier voor u klaar.
= Bedrijfsinformatie =
Neem voor meer foto's een kijkje op onze website.
Heeft u interesse in dit voortuig maar bezoekt u liever niet onze showroom? Vraag dan naar de mogelijkheden voor een proefrit aan huis.
Neemt
Kenmerken: Bouwjaar: 1984, Aantal deuren: 4 deuren, Brandstof: Benzine, Kleur: Blauw, Model: Silver Spur, Carrosserie: Overige carrosserieën, Kopen in Goor

Advertentienummer: 24848923 Meld aan Aanbodpagina